Како да го продолжиме животниот циклус на одреден продукт

Kako da go prodolzime zivotniot ciklus na odreden produkt

Третата работилница од проектот “The future is circular”, поддржан од Делегацијата на Европска Унија и Europe House Skopje, се одржа во Едукативниот центар за зачувување на природата во с.Негрево.

Kako da go prodolzime zivotniot ciklus na odreden produkt
На работилницата “Како да го продолжиме животниот циклус на одреден продукт/материјал”, учениците од ОСУ “Ацо Русковски”- Берово и ООУ “Дедо Иљо Малешевски”- Берово разгледа можни решенија за одредени материјали кои наместо да одат на депонија може да им се даде нов изглед преку реупотреба.

Kako da go prodolzime zivotniot ciklus na odreden produkt