Извиднички одреди во посета на Едукативниот центар за зачувување на природата во с.Негрево

Едукативниот центар за зачувување на природата  и неговото опкружување претставува прекрасно место за извидништво и нуди одлична можност за извидничките одреди да ја реализираат својата мисија и можност да поминат повеќе време во природа учејќи за значењето на природните ресурси и нивно правилно искористување.

Во Едукативниот центар на несекојдневен и оргинален начин на извидниците им се доближува значењето на природата, се запознаваат со биолошката разновидност во брегалничкиот регион и го осознаваат живиот свет и убавините што ги има во околината на Центарот, преку прошетка по патеката на Петко и шумските жители до локалитетот „Jудови Ливади” каде вирее инсектојадното растениe Drosera rotundifolia.

Во последнава година, Едукативниот центар го посетија извидниците од Прв Скопски Извиднички Одред, ИО Браќа Миладиновци од Скопје и ИО Авантуристи од Кавадарци.

Погледнете дел од  атмосферата за време на последната посета на извидниците тука:
https://www.facebook.com/EdukativenCentarNegrevo/posts/1121806378342626

Природата отсекогаш била предизвик за луѓето поради тоа што нуди многу можности за нејзино користење, истражување, релаксирање и едукација, затоа извидници, вашата следна дестинација нека биде Едукативен центар за зачувување на природата во с.Негрево, Пехчево.

За повеќе информации, како и резервации, јавете се на +398 75 462 592 и најавете го вашето присуство.