Извидниците од Прв Скопски Извиднички Одред во посета на ЕЦ Негрево

Изминатиот викенд во посета на Едукативниот центар во село Негрево беа извидниците од Прв Скопски Извиднички Одред. Извидниците имаа можност да се запознаат со биолошката разновидност во брегалничкиот регион, a беше реализирана и прошетка по “Патеката на Петко шумските жители – Пехчевска авантура” до локалитетот Јудови Ливади каде вирее инсектојадното растение – Drosera rotundifolia.

Попатно извидниците ги вкусија  дивите  капини, со кои изобилува овој регион, а некои од нив си набраа за да понесат и дома. Беше организирана и посетата на  овоштарник со сливи и едно локално домаќинство каде имаа можност да ги пробаат домашните специјалитети од овој крај.