Креативноста на дело

Украсување стара стаклена амбалажа

Природата е најдобар уметник кој знае како да создаде уникатна уметност, но дали знаеме како да ја искористиме за ние да создадеме уметничко дело, а истовремено да не и наштетиме. Во Едукативниот центар се организираат  работилници на кои се потикнува детската фантазија со цел создавање на уметнички дела од природни материјали, а истовремено се развива и посебена одговорност кон природата.

Украсување на стара стаклена амбалажа со декупаж техника, работилница на која учесниците учат на кој начин од веќе искористени стаклени шишиња и тегли да направат украс. На тој начин стаклото наместо да оди во отпад и да биде загадувач на животната средина добива нов изглед и намена.

Детали

Организатор : Едукативен центар Негрево

Почнува на : 2019-10-25

Завршува на : 2019-10-25

Време : 9.00 am

Цена : Бесплатно

Локација

Локација : Едукативен центар за зачувување на природата во с.Негрево

Адреса : c.Негрево

E-mail : info@ecnegrevo.mk

Тел. : 075 462 592