Одбележување на „Денот на планетата Земја“!

Целта на одбележувањето на „Денот на планета земја“ е да се подигне нивото на свест кај нејзините жители, за зчувување на животната средина, односно да се укаже на загадувањето на воздухот и водата и исцрпување на ненадоместливите енергенси.
Преку едукација и креативна работилница децата испратија силни пораки.